Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@05:02:49 GMT

روبات چهارپا به جنگ کرونا می رود

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۰۵۶۸

روبات چهارپا به جنگ کرونا می رود

زمانی که مدارس، فروشگاه‌ها و ادارات در سراسر جهان به‌طور کامل بازگشایی شوند، چه کسی روزانه این محیط‌ها را ضدعفونی خواهد کرد؟ پاسخ این سوال می‌تواند یک روبات بزرگتر از یک سگ متوسط باشد.

به نقل از ساینس، محققان دانشکده مهندسی ویتربی یو اس‌ سی کالیفرنیا (USC Viterbi) اولین ربات چهارپا را ایجاد کردند که تمام فضاهایی که دسترسی به آن‌ها برای انسان دشوار و ساعت‌ها ضدعفونی کردن آن زمان لازم دارد را تمیز و عاری از عامل بیماری‌زا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روبات که LASER-D (ربات کارآمد هوشمند چابک و چهارپا) نام دارد، اولین دستگاهی است که در مقابله با کروناویروس با سرعت حرکت کرده و محیط را ضدعفونی می‌کند. پروژه قبلی محققان این دانشگاه به سرپرستی اساتید، اس کی گوپتا و یوان نگوین تمرکز بر ضدعفونی کردن با اشعه ماوراءبنفش با ماشین متحرک پروفسور نگوین بود.

نگوین، استادیار هوافضا و مهندسی مکانیک این دانشگاه می‌گوید: «اولین بار است که ما روباتی با پاهای بلند را برای ضدعفونی کردن ایجاد کردیم. چنین روشی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، زیرا ما باید موقعیت قرار گرفتن دستگاه را برای ضدعفونی کردن حفظ کنیم. LASER-D با راه رفتن و قرارگیری هم‌زمان بدن خود باعث صرفه‌جویی در انرژی نیز می‌شود. بنابراین می‌توانیم به‌جای اتصال بازوی اضافی برای انجام این کار، از جهت‌گیری ربات برای کنترل اسپری کردن مواد ضدعفونی‌کننده استفاده کنیم.»

به همین دلیل LASER-D توانایی رفتن به مکان‌هایی مانند پله‌ها و یا در میان میزها را دارد که دیگر روبات‌های چرخ‌دار به‌سختی می‌توانند به آنجا بروند. گروه دانشجویان کارشناسی ارشد USC Viterbi با موفقیت، اختراع خود را در محوطه دانشگاه کالیفرنیا آزمایش کردند. اگرچه LASER-D هنوز نمی‌تواند به‌تنهایی کار کند اما محققان می‌گویند هدف آنان در حال حاضر این است که ربات در حال حرکت به جلو مستقل‌تر عمل کند.

آبهیناو پندی دانشجوی ارشد این دانشگاه اظهار کرد: «این سیستم باید مانند انسان بتواند آنچه را که باید ضدعفونی شود، همچنین نیاز به ضدعفونی دوباره را تشخیص دهد. این‌ها همه اهداف نسخه آینده LASER-D هستند.»

استفاده در بخش کشاورزی

محققان اظهار کردند: نمونه اولیه این روبات چهارپا ممکن است در آینده در صنعت کشاورزی نیز مورداستفاده قرار گیرد.

پروفسور گوپتا گفت: «روباتی مانند LASER-D می‌تواند کارهای کشاورزی مانند توزیع دقیق آفت‌کش‌ها یا آبیاری دقیق را انجام دهد.»

این استاد بین‌المللی مهندسی مکانیک و علوم رایانه افزود: «LASER-D برای تمیز کردن مناطق شلوغ مانند مراکز خرید و دفاتر نامرتب نیز مناسب است.»

ربات دو چیز را می‌بیند؛ تمیز هست و تمیز نیست

هدف گروه USC ‌ایجاد یک گزینه روباتیک بود که بتواند کارهای تکراری، خسته‌کننده و حتی خطرناک برای انسان را انجام دهد که به مهارت دقیق نیز نیاز دارند. درحالی‌که ربات‌هایی از این نوع برای ایجاد مهارت‌های مناسب معمولا نیاز به مشاهده هزاران تصویر دارند، محققان این تحقیق فقط دو مورد به LASER-D آموختند.

پندی می‌گوید: «ما دستگاه را روی دو تصویر آموزش دادیم؛ یک تصویر مربوط به سطح قبل از ضدعفونی و تصویر دوم مربوط به سطح پس از ضدعفونی بود. این امر ازنظر LASER-D در تشخیص اینکه یک شی ضدعفونی شده است یا خیر، دقت بالاتری ایجاد می‌کند.»

سیستم بینایی LASER-D نه‌تنها به اپراتور اجازه می‌دهد آنچه را که روبات می‌بیند، کنترل کند، بلکه اقدامات LASER-D طی مراحل تمیز کردن را نیز تنظیم می‌کند. تمرکز روی فقط دو چیز (تمیز و آلوده) به ربات کمک می‌کند تا با انواع مختلفی از سطوح که می‌تواند در کلاس درس وجود داشته باشد، برخورد کند.

پروفسور نگوین توضیح می‌دهد: «وقتی شرایط نوری مناسب نباشد، چشم انسان قادر به تشخیص مناطقی نیست که توسط ضدعفونی‌کننده پوشانده نشده است، اما این سیستم بینایی می‌تواند این موارد را شناسایی کند.»

پندی افزود: «این چالش‌برانگیزترین جنبه این دستگاه است؛ تعیین اینکه یک شی یک میز است یا یک صندلی قبلا انجام‌شده است، اما شناسایی یک منطقه ضدعفونی شده یا خیر، مسئله جدیدی است که ما باید آن را حل کنیم.»

شناسایی مسیر برای ضدعفونی کردن

اما این روبات چگونه مسیر را شناسایی می‌کند؟ محققان می‌گویند: آنان "ایستگاه‌های بین‌راهی"  برای LASER-D برنامه‌ریزی می‌کنند که نقاط خاصی برای رفتن به یک نقشه مشخص است. اپراتورهای انسانی ابتدا نقشه اتاقی را که می‌خواهند تمیز شود، ارائه و سپس ایستگاه‌های بین‌راهی خاصی را انتخاب می‌کنند که به LASER-D در مسیریابی و ضدعفونی کردن کمک می‌کند. این گروه ‌امیدوار است که در آینده توانایی LASER-D را افزایش دهد تا ربات بتواند به‌تنهایی در اتاق‌ها حرکت کند.

گوپتا می‌گوید: «در حال حاضر روبات باید بسیار نزدیک به اپراتور انسانی باشد، اما در آینده اپراتور می‌تواند در هرجایی از دانشگاه یا حتی در یک مکان کاملا متفاوت قرار گیرد و ربات را کنترل کند.»

وی خاطرنشان کرد: حرکت این ربات چهارپا بر روی زمین‌ ناهموار به‌خودی‌خود یک مسئله چالش‌برانگیز است و مشکل ما در حال حاضر ترکیب حرکت با ضدعفونی کردن است.»/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ضدعفونی کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۰۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا

آژانس دارویی اتحادیه اروپا به‌روزرسانی واکسن‌های کرونا را به منظور هدف قرار دادن سویه JN.۱ توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، سویه JN.۱ با خانواده سویه XBB که توسط واکسن های به روز شده قبلی هدف قرار گرفته بود، متفاوت است و اکنون موارد ابتلا به آن در جهان از انواع XBB پیشی گرفته است.

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی آژانس دارویی اتحادیه اروپا، شواهد نشان می‌دهد هدف قرار دادن سویه JN.۱ به حفظ اثربخشی واکسن ها با ادامه تکامل سارس-کوو-۲ کمک می‌کند.

ویروس کرونا هنوز هم ماهانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کرونا در جهان؛ جدیدترین سویه‌های در گردش در ماه‌های اخیر

این آژانس می‌گوید می‌خواهد با سازندگان واکسن ملاقات کند و درباره چگونگی ساخت نسخه‌های جدید این واکسن برای برنامه واکسیناسیون امسال مشورت نماید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • ویژگی جدیدی که به ChatGPT اضافه شد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • ویژگی جدیدی که به ChatGPT اضافه شد | روبات هوش مصنوعی به چه چیزی مجهز شد؟
  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • بهترین روش تمیز کردن شوره و رسوب کولر
  • ببینید l بازدید میلیونی زمین خوردن یک ربات/ انسان‌نماها زمین خوردن را تمرین می‌کنند؟
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش